Koronavirus ja Wattcoachin sisäpyöräilyharjoitukset


Koronavirus ja Wattcoachin sisäpyöräilyharjoitukset
12.3.2020

Koronavirusepidemia etenee, ja se on syytä ottaa vakavasti. Maailmalta löytyy esimerkkejä niin hyvistä kuin huonoista tavoista hoitaa asiaa. On selvää, että oikeilla toimenpiteillä virustartuntojen aiheuttamia vaaratilanteita ja yhteiskunnallista kuormaa voidaan pyrkiä minimoimaan.

Menestyksellisen defensiivisen strategian kulmakivi on yksinkertainen: kontaktien minimointi toisiin ihmisiin. Vaikkapa kättelyn välttämisen ja muun hyvän käsihygienian lisäksi tämä tarkoittaa esimerkiksi töiden ja kokousten järjestämistä etänä, matkustamisen ja julkisten liikennevälineiden välttämistä (etenkin ruuhka-aikaan) ja niin edelleen. Monilla työpaikoilla näihin toimenpiteisiin on jo ryhdytty.

Luonnollinen jatko näihin toimenpiteisiin on pyrkiä välttämään kontaktia muihin ihmisiin myös vapaa-aikana. Tällöin kyseeseen tulee mm. harrastusten rajoittaminen. Koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi jotkin kuntokeskukset ovat jo sulkeneet ovensa.

Wattcoachin sisäpyöräilyharjoitusten osalta tämän viikon arki-iltojen harjoitukset (ti, ke, to) on järjestetty normaalisti. Tämän viikon sunnuntaille 15.3. suunniteltu 3 tunnin Maraton Spin sen sijaan perutaan (tästä lähetetään ilmoittautuneille vielä erillinen viesti).

Viikkoharjoitusten jatkosta ensi viikosta (vko 12) alkaen palaamme asiaan uudestaan. Omien toimenpiteidemme lisäksi on esimerkiksi mahdollista, että tilojen tarjoajat (Ruoholahdessa Motivus ja Meilahdessa Unisport) päättävät sulkea ovensa.

Mikäli itselläsi on sairastumisen oireita, pysy kotona ja ota tarvittaessa yhteyttä terveydenhuoltoon. Mikäli olet ollut yhteydessä tartunnan saaneeseen henkilöön, aseta itsesi välittömästi omaehtoiseen kotikaranteeniin lisätartuntojen välttämiseksi.


Ystävällisin terveisin,

Janne / Wattcoach
.