Talvikauden 2020-2021 harjoitukset ajetaan etäohjatusti


Talvikauden 2020-2021 harjoitukset ajetaan etäohjatusti

8.10.2020

Koronaepidemian vuoksi tulevan talven osalta ollaan toteuttamassa puhtaasti etäohjattuja harjoituksia.

Perustelut lyhyesti: Ahtaissa ja suljetuissa tiloissa tartuntariskit kasvavat, ja jos tilassa olemiseen liittyy fyysistä rasitusta ja puuskutusta, niin virusta erittyy ilmaan enemmän. Ja vaikka itse suoritustilassa sitten olisikin runsaasti tilaa, niin pukuhuoneissa - joissa helposti vierähtää vähintään 10-15 minuuttia - turvavälit eivät kuitenkaan toteudu, ja mahdollinen harjoitusryhmien vaihtotilanne vielä lisää trafiikkia.

Lisäksi perinteisellä tavalla järjestettyyn toimintaan liittyy yleisiä epävarmuustekijöitä: vaikka tunnit aloitettaisiin normaaliin tapaan, niin lockdownin mahdollisuus leijuu edelleen ilmassa. Mikäli salit sitten menisivät kiinni kesken kauden, siirryttäisiin kevään tapaan etäharjoituksiin, mikä ei kesken kauden olisi kovin mutkatonta kenellekään.

Näin ollen tässä vaiheessa ilmeisin ja turvallisin ratkaisu on järjestää kaikki harjoitukset alusta asti etäohjattuina.

Miten harjoitukset toteutetaan? Keväällä tästä saatiin jo esimakua! Wattcoachin "wattistudiosta" striimataan harjoitussessioita vakioaikaan tiistaisin ja keskiviikkoisin. Tiistain "kisakuntoryhmä" aloittaa joulukuun alussa ja sitä ohjaavat Ida Sten ja Janne Nurminen. Keskiviikon "kuntoryhmää" on jo aloiteltu ja sitä ohjaa tuttuun tapaan Kari Silpiö.

Harjoituksen suorittamista varten tarvitset luonnollisesti harjoitusvastuksen, Wattbiken, spinning-pyörän tai muun vastaavan laitteen. Harjoitukseen osallistutaan puhelimeen tai tietokoneeseen asennettavalla Zoom-etäkokousohjelmistolla. Harjoituksen kesto on noin 75-80 minuuttia. Ohjelmat luonnollisesti suunnitellaan varta vasten harjoitusvastuksilla ajettaviksi, ja ne ohjataan sekä watti- että sykeperustaisesti. Talvikauden ohjelmat ajetaan nousujohteisesti. Osallistumismaksu koko talven kestäviin harjoituksiin on 169–189 € / hlö / ryhmä.

Ilmoittautumisia ryhmiin ei ole vielä saatu virallisesti auki. Aiheesta tullaan tiedottamaan tarkemmin kaikkia vanhoja polkijoitamme sekä sähköpostilistamme jäseniä.

Tietenkin kaikilla on toiveissa, että yleisesti tilanne etenee suotuisaan suuntaan, ja että viimeistään seuraavalla kaudella päästäisiin liikkumaan suuremmalla porukalla – ihan livenä. Tässä tilanteessa haetaan kuitenkin ratkaisua, jossa pystytään edelleen turvallisuusnäkökohdat huomioiden treenaamaan lajin parissa, mutta lisäksi säilyttämään edes jossakin määrin se mahtava sosiaalinen puoli, mikä näihin talviharjoituksiin on aina liittynyt.

Lisätietoa seuraa myöhemmin tähän ryhmään ja sähköpostilistallemme. Nyt on vielä hyvin aikaa alkaa hankkimaan sopivaa välineistöä kotiin, jos sitä ei vielä ole! (Huom! Tunneillemme ilmoittautuvat saavat alennuksella Wahoon trainereita: teemme kimppatilauksen, mutta laitteet toimitetaan jokaiselle kotiovelle.)

Mikäli sinulla on kysyttävää talvikauden järjestelyistä, ota yhteyttä Janneen tai Kariin (etunimi@wattcoach.com).

Nähdään treeneissä!

.